Για σου, φίλε!

Για σου, φίλε!
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι και τα χειραγωγημένα από το Σύστημα ανθρωπόμορφα ζόμπι νομίζουν ότι τα κόμματα, οι οργανώσεις, τα κανάλια και οι εφημερίδες διαφέρουν ένα από το άλλο. Διαφέρουν μόνο στην ονομασία και όχι στην ουσία. Ξεγυμνώστε τους και θα δείτε ότι είναι σαν δίδυμα αδέλφια. Γεννήθηκαν από την ίδια μάνα – την ιουδαϊκή ιδεολογία, έχουν τον ίδιο πατέρα – το ιουδαϊκό χρήμα. Γ’ αυτό δεν είναι ανάγκη να καταναλώνουμε την γουρουνοτροφή που μας πασάρουν τα κόμματα και τα ΜουΜου«Ε».... ...Ξυπνάμε, σκουπίζουμε τα μάτια μας, σηκωνόμαστε από τα γόνατα, πετάμε τις αλυσίδες μας και ορθώνουμε το ανάστημα. ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ Η ΝΑ ΣΕΡΝΟΜΑΣΤΕ ;

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΤΙΜΗ – ΕΝΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΈΛΛΗΝΑΣ

Μια σπάνια βραδιά ήταν αυτή της 18ης Ιουνίου για όλους εμάς που παρακολουθήσαμε την ομιλία ενός πολύ ξεχωριστού ανθρώπου, του Αυγουστή Ευσταθίου, του μαχητή της ΕΟΚΑ, του συμπολεμιστή του Γρηγόρη Αυξεντίου. Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον Έλληνα Ήρωα, αλλά και την πολύ μεγάλη τιμή που μας έκανε, ανταποκρινόμενος στην πρόσκλησή μας και ερχόμενος στην Αθήνα για να μας αφηγηθεί την προσωπική του μαρτυρία. Πολλοί φίλοι παρακολούθησαν την ομιλία του, τους οποίους επίσης ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή τους, όπως επίσης ευχαριστούμε και όλους αυτούς που με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην διοργάνωση αυτή.


Ο Αυγουστής Ευσταθίου μπήκε στην ΕΟΚΑ τον Ιούνιο του 1955, δηλαδή δυο μήνες μετά την έναρξη του Αγώνα και αγωνίστηκε μέχρι το τέλος. Στο διάστημα αυτό έδωσε πολλές μάχες, τραυματίστηκε, συνελήφθη από τους Βρετανούς, βασανίστηκε σκληρά, φυλακίστηκε αλλά άντεξε, έμεινε πιστός μέχρι τέλους. Ήταν στην ομάδα Αυξεντίου και ήταν μαζί του όταν, μετά από προδοσία, οι Βρετανοί ανακάλυψαν το κρησφύγετό τους και μετά από πολύωρη μάχη κατέληξαν να πετούν εμπρηστικές βόμβες με αποτέλεσμα τον θάνατο του Γρηγόρη Αυξεντίου και τον τραυματισμό του Αυγουστή Ευσταθίου. Συγκλονιστική ήταν η αφήγηση των στιγμών αυτών, δηλαδή, όταν ο Ευσταθίου βρήκε τον Αυξεντίου μισό καμένο ήδη και τον μισό να καίγεται ακόμα…

Ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις εκτελέσεις προδοτών και καταδοτών, αλλά και Βρετανών. Πολλά χειροκροτήματα προκάλεσε η αναφορά του, σε περιστατικό εκτέλεσης καταδότη, ο οποίος είχε χρηματιστεί από τους Βρετανούς. Μετά την εκτέλεση (μέσα σ’ ένα καφενείο), πάνω στο πτώμα τοποθετήθηκε «ταμπέλα» που έγραφε «ΠΡΟΔΟΤΕΣ- Ο ΧΑΡΤΙΝΓΚ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΛΙΡΕΣ- Η ΕΟΚΑ ΣΦΑΙΡΕΣ».

Η εμφάνιση του Ευσταθίου προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό στο ακροατήριο. Για πέντε λεπτά, περισσότεροι από εκατό άνθρωποι, όρθιοι χειροκροτούσαν. Μετά το τέλος της ομιλίας έγιναν ερωτήσεις από το κοινό. Το ενδιαφέρον παρέμεινε αμείωτο και τις τρεις περίπου ώρες που διήρκεσε η εκδήλωση. Στο τέλος ο ίδιος ο Ευσταθίου έδωσε το πρόσταγμα για το κλείσιμο με τον Εθνικό μας Ύμνο.

Πέρα από το αυτονόητο πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την αφήγηση του ήρωα της ΕΟΚΑ, υπάρχει κι ένας πρόσθετος λόγος για τον οποίον η αφήγηση του είναι πολύ σημαντική. Είναι γνωστό ότι η γη μας έχει γεννήσει τους μεγαλύτερους πολεμιστές, ήρωες και ηγέτες. Όμως εδώ και πολύν καιρό γίνεται μια προσπάθεια να παρουσιαστούν όλοι αυτοί οι Έλληνες Ήρωες, σαν κάτι το πολύ μακρινό, λες και το μόνο κοινό σημείο μας με αυτούς να είναι το ότι ζούμε στον ίδιο χώρο και τίποτε άλλο. Λες και επρόκειτο για ένα γένος ημιθέων που πέρασε και έσβησε…Μας παρουσιάζουν όλα αυτά τα ηρωικά πρότυπα σαν ξένα, σαν πολύ διαφορετικά από εμάς. Έτσι δημιουργείται το αίσθημα της απόστασης από τους προγόνους μας, κάτι το οποίο με τη σειρά του προκαλεί ηττοπάθεια. Στο πλαίσιο αυτό, εθνικές νίκες υποτιμώνται ή και αποσιωπώνται εντελώς και ήττες υπερτιμώνται και «βαφτίζονται» καταστροφές αμετάκλητες.
Ο Αυγουστής Ευσταθίου είναι η ζωντανή απόδειξη του ότι η Ελληνική Γη δεν έπαψε να γεννά ήρωες και πολεμιστές. Κι είναι ακόμη η ζωντανή απόδειξη της εγγύτητάς μας, της συγγένειάς μας προς αυτούς. Ο Αυγουστής Ευσταθίου έχει μορφή, παρουσιαστικό πολύ οικείο - ελληνικό. Θα μπορούσε να είναι ο πατέρας κάποιων, ο παππούς κάποιων άλλων, και των μεγαλύτερων ο φίλος, ο αδελφός, ο συνάδελφος.. Είναι ένας άνθρωπος που βιώνει την καθημερινότητα, όπως όλοι μας, έχει τις ίδιες έγνοιες, τις ίδιες ανησυχίες, ένας άνθρωπος που θα μιλήσει για τα παιδιά του, θα καμαρώσει για τα εγγόνια του, όπως οι συνομήλικοί του. Είναι, δηλαδή, ένας πολύ κοντινός μας άνθρωπος. Αλλά πέρα από αυτά και κυρίως πάνω από όλα αυτά, είναι ένας άνθρωπος που σε νεαρή ηλικία, άπειρος από πόλεμο ενώθηκε με άλλους, άπειρους επίσης στην πλειονότητά τους, και με όπλο την πίστη και γενναιότητά τους, και υπό την ιδιοφυή ηγεσία του Γρίβα Διγενή άρχισαν ένοπλο αγώνα εναντίον της βρετανικής Αυτοκρατορίας κι ακόμη περισσότερο, ο αγώνας τους ήταν νικηφόρος. Οι Έλληνες ήταν λίγοι, αλλά κατάφεραν να νικήσουν μια πανίσχυρη αποικιοκρατική δύναμη.
Ο Αυγουστής Ευσταθίου, ο πολύ κοντινός μας άνθρωπος, είναι ένας από τους δημιουργούς του Έπους της ΕΟΚΑ.
Και για όλα αυτά μας μίλησε και θα συνεχίσει να μιλά, σαν ένας Απόστολος ενός πολύ Ηρωικού Αγώνα, ενός Αγώνα τον οποίον διεξήγαγε το κορυφαίο, παγκοσμίως, αντάρτικο σώμα: η ΕΟΚΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου