Για σου, φίλε!

Για σου, φίλε!
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι και τα χειραγωγημένα από το Σύστημα ανθρωπόμορφα ζόμπι νομίζουν ότι τα κόμματα, οι οργανώσεις, τα κανάλια και οι εφημερίδες διαφέρουν ένα από το άλλο. Διαφέρουν μόνο στην ονομασία και όχι στην ουσία. Ξεγυμνώστε τους και θα δείτε ότι είναι σαν δίδυμα αδέλφια. Γεννήθηκαν από την ίδια μάνα – την ιουδαϊκή ιδεολογία, έχουν τον ίδιο πατέρα – το ιουδαϊκό χρήμα. Γ’ αυτό δεν είναι ανάγκη να καταναλώνουμε την γουρουνοτροφή που μας πασάρουν τα κόμματα και τα ΜουΜου«Ε».... ...Ξυπνάμε, σκουπίζουμε τα μάτια μας, σηκωνόμαστε από τα γόνατα, πετάμε τις αλυσίδες μας και ορθώνουμε το ανάστημα. ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ Η ΝΑ ΣΕΡΝΟΜΑΣΤΕ ;

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ανάγκη για αίμα. Κύπρος: Ισχυρές εκρήξεις στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» (συνεχής ενημέρωση)

Ισχυρές ενδείξεις δολιοφθοράς στην Κύπρο.  Τινάχθηκε στον αέρα ολόκληρη η υποδομή του Κυπριακού Ναυτικού στο Ζύγι.

 

Βιβλική καταστροφή. - Συγκρουόμενες οι πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών. – Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως δεν υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω εκρήξεων. – Κρατήρας βάθους 100 μέτρων στον τόπο της έκρηξης.
Τραγωδία με νεκρούς στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης». Υπάρχουν τουλάχιστον 15 νεκροί, ένας αγνοούμενος και πολλοί άλλοι τραυματίες. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, λίγα λεπτά πριν τις έξι το πρωί ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος, ενώ στον ουρανό υψώθηκε ένα τεράστιο μανιτάρι καπνού.


(Νεότερη ενημέρωση 16:00) Δώδεκα νεκροί και 62 τραυματίες είναι ο απολογισμός από την έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Διευκρίνισε δε ότι όλα τα θύματα είναι Κύπριοι. Ο κ. Στεφάνου απέκλεισε την δολιοφθορά σε σχέση με την έκρηξη. Από τους 62 τραυματίες, οι 50 έτυχαν των πρώτων βοηθειών και πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία, είπε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι από τους υπόλοιπους 12, οι δύο είναι πολύ σοβαρά.
Το υπουργικό συμβούλιο κήρυξε δημόσιο πένθος από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη, οι δε κηδείες των θυμάτων θα γίνουν με δημόσια δαπάνη.
(Νεότερη ενημέρωση 12:47) Ισχυρές εκρήξεις στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Ζύγι σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 6 το πρωί. Επίσημες πηγές επιμένουν πως οι νεκροί είναι 12 (4 αξιωματικοί της ΕΦ, 2 ναύτες, 6 πυροσβέστες) ενώ πληροφορίες της ΄Κ΄απο τον χώρο περισυλλογής αναφέρουν πως είναι πολύ περισσότεροι. Δεν γνωρίζει κανείς αν υπάρχουν αγνοούμενοι . Με βάση την επίσημη ενημέρωση υπάρχουν 59 τραυματίες. Από τη μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε στις 5.50 το πρωί στη ναυτική βάση, επηρεάστηκε και ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός Βασιλικού στο Ζύγι, ο οποίος βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Η περιοχή μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο και οι υπεύθυνοι μιλούν για βιβλική καταστροφή. Σε κατάσταση ενεργειακής κρίσης βρίσκεται η Κύπρος.
(Νεότερη ενημέρωση στις 11.10) Αδιευκρίνιστος ο αριθμός των νεκρών
Πάρα πολύ σοβαρή καταστροφή υπέστη ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμός του Βασιλικού από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στη ναυτική βάση “Ευάγγελος Φλωράκης” στην περιοχή Ζύγι- Μάρι, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣ της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) Χάρης Θράσου.
Το μέγεθος της ζημιάς, στον μεγαλύτερο ηλεκτροπαραγωγό σταθμό της Κύπρου, είναι πολύ μεγάλης έκτασης, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος, σημείωσε ότι λόγω του ότι ο σταθμός Βασιλικού έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, η ΑΗΚ βρίσκεται κάτω από μεγάλη πίεση, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες ηλεκτροδότησης της Κύπρου με τις εναπομείνασες μονάδες.
(Νεότερη ενημέρωση στις 10.08)
Ισχυρές εκρήξεις στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Ζύγι σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 6 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 15 νεκροί, ένας αγνοούμενος και πολλοί άλλοι τραυματίες. Από τη μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε στις 5.50 το πρωί στη ναυτική βάση, επηρεάστηκε και ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός Βασιλικού στο Ζύγι, ο οποίος βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Η περιοχή μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο και οι υπεύθυνοι μιλούν για βιβλική καταστροφή.
Σε κατάσταση ενεργειακής κρίσης βρίσκεται η Κύπρος. Το ηλεκτρικό ρεύμα από τους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς της Δεκέλειας και της Μονής καλύπτει μόνο το 50% των αναγκών της χώρας και ο υπ. Εμπορίου κ. Πασχαλίδης κάνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να χρησιμοποιούμε το ηλεκτρικό ρεύμα με φειδώ, ενώ όσοι έχουν γεννήτριες πρέπει να τις θέσουν σε λειτουργία.
Οι πολίτες που θέλουν να προσφέρουν αίμα στους τραυματισμένους μπορούν να το πράξουν στις τράπεζες αίματων των νοσοκομείων σε όλες τις μεγάλες πόλεις, ενώ ειδικά για τη Λευκωσία μπορούν να προσέρχονται στην περιοχή Έγκωμης όπου υπάρχει ειδική μονάδα, κοντά στην υπεραγορά Άλφα Μέγα.
Στον χώρο είχαν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες κατέβαλαν προσπάθεια ώστε η φωτιά να μην επεκταθεί στις δεξαμενές μαζούτ, που τροφοδοτούν το σταθμό του Βασιλικού.
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας μεταβαίνει στο χώρο της τραγωδίας στη ναυτικής βάση της Εθνικής Φρουράς στο Μαρί- Ζύγι, όπου το πρωί σημειώθηκαν ισχυρές εκρήξεις από φωτιά σε εμπορευματοκιβώτια πυρίτιδας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση από το προεδρικό μέγαρο, ο πρόεδρος Χριστόφιας έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 12.30 μ.μ.
Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου καθώς και η σύσκεψη για την οικονομία αναβάλλονται.
(Προηγούμενη ενημέρωση στις 09.00)
Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν νεκροί και σοβαρά τραυματίες, από τις ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν στις 5.50 το πρωί, στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στο Ζύγι, έξω από τη Λεμεσό. Οι εκρήξεις οφείλονται σε φωτιά που πήραν 98 εμπορευματοκιβώτια πυρίτιδας.
Επί του παρόντος, όπως είπε, δεν μπορεί να δώσει τον ακριβή αριθμό των θυμάτων. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πάνω από 11 νεκροί, υπάρχει ένας αγνοούμενος που εργαζόταν στην ηλεκτροπαραγωγική μονάδα του Βασιλικού και δεκάδες τραυματίες.
Η αστυνομία έχει μπλοκάρει την έξοδο του παλαιού δρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού που οδηγεί στο Μαρί και δεν επιτρέπει την είσοδο ούτε στους εργαζομένους στο Βασιλικό. Τα μόνα οχήματα που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο είναι ασθενοφόρα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, λίγα λεπτά πριν τις έξι το πρωί ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος, ενώ στον ουρανό υψώθηκε ένα τεράστιο μανιτάρι καπνού.
Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη φωτιά στην ναυτική βάση έγινε στις 4.27, κλείθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία και στις 5.50 έγινε η μεγάλη έκρηξη που επειρέασε και τον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό του Βασιλικού που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω.
Οι ζημιές είναι τεράστιες και στη γύρω περιοχή. Για ολόκληρη την Κύπρο το ηλεκτρικό ρεύμα είναι διαθέσιμο από τους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς της Δεκέλιας και της Μονής, ωστόσο οι υπεύθυνοι κάνουν έκληση στους καταναλωτές να χρεισιμοποιούν με φειδώ το ηλεκτρικό ρεύμα και όσοι έχουν γενήτριες να τις θέσουν σε λειτουργία.
Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Συλικιώτης δήλωσε ότι οι σωροί των νεκρών μεταφέρονται στοΓενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, οι γιατροί έχουν αναβάλει όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία της ημέρας, ενώ έχουν επιστρατευτεί και ψυχολόγοι για υποστήριξη των συγγενών των θυμάτων.
Όσοι πολίτες θέλουν να προσφέρουν αίμα στους τραυματισμένους μπορούν να το πράξουν σε όλες τις επαρχίες, στις τράπεζες αίματων που βρίσκονται στα νοσοκομεία των πόλεων. Ειδικά για τη Λευκωσία μπορούν να προσέρχονται στη περιοχή Εγκωμης που βρίσκεται ειδική μονάδα, δίπλα από την υπεραγορά Αλφα Μέγα.
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας μεταβαίνει στο χώρο της τραγωδίας στη ναυτικής βάση της Εθνικής Φρουράς στο Μαρί- Ζύγι, όπου το πρωί σημειώθηκαν ισχυρές εκρήξεις από φωτιά σε εμπορευματοκιβώτια πυρίτιδας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση από το προεδρικό μέγαρο, ο πρόεδρος Χριστόφιας έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 12.30 μ.μ.
Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου καθώς και η σύσκεψη για την οικονομία αναβάλλονται.
(Προηγούμενη ενημέρωση στις 08.10)
Ισχυρές εκρήξεις στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Ζύγι σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 6 το πρωί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, που επικαλείται το ΚΥΠΕ, φαίνεται να υπάρχουν τουλάχιστον 8 νεκροί και πολλοί άλλοι τραυματίες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι εκρήξεις οφείλονται σε πυρκαγιά σε δύο εμπορευματοκιβώτια με πυρίτιδα. Στη Βάση έχουν σπεύσει κλιμάκια και συνεργεία διάσωσης από όλες τις εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία, οι εκρήξεις οφείλονται σε φωτιά που πήραν 98 εμπορευματοκιβώτια πυρίτιδας. Οι διακοπές ρεύματος μπορεί να οφείλονται και σε αυτό το λόγο. Στη βάση έχουν σπεύσει ασθενοφόρα, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχουν σοβαρά τραυματισμένοι.
Στο μεταξύ, βλάβες σημειώθηκαν στους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς της Μονής και του Βασιλικού, οι οποίοι τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Οι βλάβες εκτιμάται ότι οφείλονται στις εκρήξεις.
Πολύ χαμηλή ορατότητα και έντονη μυρωδιά καμένου επικρατεί στον παλαιό αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού κοντά στο Βασιλικό και στο Μαρί.
Η αστυνομία έχει μπλοκάρει την έξοδο του παλαιού δρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού που οδηγεί στο Μαρί και δεν επιτρέπει την είσοδο ούτε στους εργαζομένους στο Βασιλικό. Τα μόνα οχήματα που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο είναι ασθενοφόρα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, λίγα λεπτά πριν τις έξι το πρωί ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος, ενώ στον ουρανόυψώθηκε ένα τεράστιο μανιτάρι καπνού. [kathimerini.com.cy]

Διαβάστε εδώ για Ισχυρές ενδείξεις δολιοφθοράς στην Κύπρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου