Για σου, φίλε!

Για σου, φίλε!
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι και τα χειραγωγημένα από το Σύστημα ανθρωπόμορφα ζόμπι νομίζουν ότι τα κόμματα, οι οργανώσεις, τα κανάλια και οι εφημερίδες διαφέρουν ένα από το άλλο. Διαφέρουν μόνο στην ονομασία και όχι στην ουσία. Ξεγυμνώστε τους και θα δείτε ότι είναι σαν δίδυμα αδέλφια. Γεννήθηκαν από την ίδια μάνα – την ιουδαϊκή ιδεολογία, έχουν τον ίδιο πατέρα – το ιουδαϊκό χρήμα. Γ’ αυτό δεν είναι ανάγκη να καταναλώνουμε την γουρουνοτροφή που μας πασάρουν τα κόμματα και τα ΜουΜου«Ε».... ...Ξυπνάμε, σκουπίζουμε τα μάτια μας, σηκωνόμαστε από τα γόνατα, πετάμε τις αλυσίδες μας και ορθώνουμε το ανάστημα. ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ Η ΝΑ ΣΕΡΝΟΜΑΣΤΕ ;

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόγραμμα ενοικίασης δημόσιας αγροτικής γης: Ευκαιρία ή κερκόπορτα για λαθροεισβολείς;


Πιερία, Ημαθία, Κιλκίς και Θεσσαλονίκη είναι οι τέσσερις νομοί της χώρας από τους οποίους ξεκινά το πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ενοικίαση δημόσιας αγροτικής γης σε νέους σε ηλικία παραγωγούς, αλλά και σε ανέργους, ακόμη κι αν αυτοί δεν έχουν την παραμικρή σχέση με το αγροτικό επάγγελμα. Πρόκειται για πάνω από 10.000 στρέμματα στη Κεντρική Μακεδονία, από τα 3 συνολικά εκατομμύρια «καθαρής» δημόσιας αγροτικής γης, που θα διατεθούν σταδιακά και με συμβολικό ενοίκιο, όχι μόνο σε αγρότες όπως είχε αρχικά αποφασιστεί, αλλά και σε ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, που θέλουν να ασχοληθούν με το αγροτικό επάγγελμα, καθώς υπάρχει ήδη τάση επιστροφής από τα αστικά κέντρα στην ύπαιθρο.

Ετοιμη είναι η ειδική διαδικτυακή εφαρμογή του υπουργείου που θα εγκατασταθεί στις περιφέρειες και μέσω της οποίας ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να επιλέξει το αγροτεμάχιο της αρεσκείας του, ακόμη και αν αυτό δεν βρίσκεται στον νομό όπου κατοικεί, αλλά εντός των ορίων της περιφέρειας. Στο σύστημα μπαίνουν οι «καθαρές» εκτάσεις όλο και περισσότερων περιοχών, αφού έχει προηγηθεί φωτοερμηνεία με βάση τις αεροφωτογραφίες, και υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου οι αγρότες όλων των περιφερειών θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις. Το προσχέδιο της υπουργικής απόφασης με τα κριτήρια βαθμολόγησης, όπως και η σχετική ψηφιακή εφαρμογή, παρουσιάστηκαν χθες στους περιφερειάρχες της χώρας με τους οποίους ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης είχε συνάντηση.

Η έναρξη του προγράμματος τοποθετείται αμέσως μετά τη ΔΕΘ (10 Σεπτεμβρίου), ενώ στο περίπτερο του υπουργείου θα παρουσιασθεί για πρώτη φορά και επίσημα η ιντερνετική εφαρμογή. «Αυτά που θα βγάλουμε σε πρώτη φάση είναι τα απολύτως καθαρά, δεν έχουν σχέση ούτε με δασικά ούτε με καταπατημένα. Και αυτά θα ελεγχθούν πριν αναρτηθούν, γιατί μπορεί να μας έχει ξεφύγει κάτι και κάποιο να είναι καταπατημένο», ανέφερε ο υπουργός. Σήμερα ο κ. Σκανδαλίδης παρουσιάζει στο Υπουργικό Συμβούλιο τις βασικές παραμέτρους του νομοσχεδίου για την πολιτική γης, με το οποίο ρυθμίζονται θέματα καταπατημένων, αγροτικών μισθώσεων και επίλυσης ιδιοκτησιακών διαφορών.
Πηγή

Σχόλιο Ν.Π: Εκ πρώτης όψεως, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία φαίνεται θετική καθώς δίνει ένα κίνητρο σε πολλούς ανέργους να ασχοληθούν με την πραγματική οικονομία και την παραγωγή. Το πώς θα υλοποιηθεί, είναι ένα άλλο ζήτημα, καθώς τελειώνει και η προθεσμία για τον πρώτο κύκλο των επιχορηγήσεων του νέου επενδυτικού νόμου και της νεανικής επιχειρηματικότητας, που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά, ενώ η επίσημη ενημέρωση για τους ανέργους είναι, όπως πάντα, ελλειπής. Ένα ιδιαίτερα σημαντικό σημείο που δεν διευκρινίστηκε ακόμα είναι το ποιούς αφορά αυτό το πρόγραμμα καθώς δεν ξεκαθαρίζεται πουθενά το αν απευθύνεται σε Έλληνες, παρά μόνο μιλάει γενικώς και αορίστως για εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ! Μήπως έχει ήδη ξεκινήσει ένα σχέδιο παράδοσης της ελληνικής γης στους λαθρομετανάστες και συνεχίζουμε να σφυρίζουμε αδιάφορα;
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου