Για σου, φίλε!

Για σου, φίλε!
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι και τα χειραγωγημένα από το Σύστημα ανθρωπόμορφα ζόμπι νομίζουν ότι τα κόμματα, οι οργανώσεις, τα κανάλια και οι εφημερίδες διαφέρουν ένα από το άλλο. Διαφέρουν μόνο στην ονομασία και όχι στην ουσία. Ξεγυμνώστε τους και θα δείτε ότι είναι σαν δίδυμα αδέλφια. Γεννήθηκαν από την ίδια μάνα – την ιουδαϊκή ιδεολογία, έχουν τον ίδιο πατέρα – το ιουδαϊκό χρήμα. Γ’ αυτό δεν είναι ανάγκη να καταναλώνουμε την γουρουνοτροφή που μας πασάρουν τα κόμματα και τα ΜουΜου«Ε».... ...Ξυπνάμε, σκουπίζουμε τα μάτια μας, σηκωνόμαστε από τα γόνατα, πετάμε τις αλυσίδες μας και ορθώνουμε το ανάστημα. ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ Η ΝΑ ΣΕΡΝΟΜΑΣΤΕ ;

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΚΥΠΡΟΣ : ΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ


Οι εκλογές για τη τοπική αυτοδιοίκηση , έδειξαν , τόσο στη μάζα των συμμετεχόντων , όσο και στην άλλη μάζα που επέλεξε την αποχή από αυτές , την ανυπαρξία ρεύματος ανανέωσης της κοινωνίας με νέους θεσμούς και νέα οράματα .

Η διανόηση στη γη της Αφροδίτης ή κατά άλλους στη γη των αγίων , είναι ανύπαρκτη. Σε κάθε γειτονιά εδώ στη Κύπρο έχει ξεφυτρώσει και ένα πανεπιστήμιο και αναγγέλλεται η δημιουργία άλλων τόσων.

Χιλιάδες νέοι μπαινοβγαίνουν σε αυτά τα πανεπιστήμια, χωρίς να καταφέρουν να δώσουν στη κοινωνία έστω και μια ιδέα ανανέωσης , ελευθερίας , αναθεώρησης , επαναπροσδιορισμού , επαναξιολόγησης θεσμών , πραγμάτων , αξιών , νόμων , προτάσεων , αρχών. Καμιά ιδέα που να εκπέμπει έστω και την ελάχιστη υποψία ότι μπορεί να υπάρχει ζωή και έξω από τα θερμοκήπια των κομμάτων.

Η Κύπρος από την άποψη αυτή μοιάζει με πνευματικό νεκροταφείο που στη πόρτα του στέκονται οι βλοσυροί κομματάρχες με τα σιελόσταχτα κομματόσκυλα τους.

Αυτή η κατάσταση αν συνεχιστεί, δεν θα έχουμε μέλλον σε αυτό το τόπο ως έλληνες. Γιατί απλούστατα ότι δεν ανανεώνεται , πεθαίνει.

Αν δεν υπάρξει απελευθερωτική διανόηση δεν θα υπάρξει ούτε πολιτική βούληση αλλαγής.

Αυτή η διαπίστωση μας λέει πως οι εθνικοί αγώνες που έρχονται θα συνενώνουν την διανόηση με τη πολιτική δράση όχι για να προτείνουν μικροαλλαγές και φτιασιδώματα στη παρούσα κατάσταση της συνείδησης και της εξουσίας που αυτή αντανακλά, αλλά για να επιπέσουν ως κοσμοθεωρητικές αναμορφωτικές θύελλες που θα αφήσουν πίσω τους ερείπια παρακμιακών θεσμών , νόμων , αξιών, ιδεών.

Αυτός ο κόσμος της στασιμότατος και της σαπίλας, ή θα παραδοθεί στη πυρά του οιακίζωντος κεραυνού ή θα καταστεί ο τάφος του ελληνισμού.

Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου