Για σου, φίλε!

Για σου, φίλε!
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι και τα χειραγωγημένα από το Σύστημα ανθρωπόμορφα ζόμπι νομίζουν ότι τα κόμματα, οι οργανώσεις, τα κανάλια και οι εφημερίδες διαφέρουν ένα από το άλλο. Διαφέρουν μόνο στην ονομασία και όχι στην ουσία. Ξεγυμνώστε τους και θα δείτε ότι είναι σαν δίδυμα αδέλφια. Γεννήθηκαν από την ίδια μάνα – την ιουδαϊκή ιδεολογία, έχουν τον ίδιο πατέρα – το ιουδαϊκό χρήμα. Γ’ αυτό δεν είναι ανάγκη να καταναλώνουμε την γουρουνοτροφή που μας πασάρουν τα κόμματα και τα ΜουΜου«Ε».... ...Ξυπνάμε, σκουπίζουμε τα μάτια μας, σηκωνόμαστε από τα γόνατα, πετάμε τις αλυσίδες μας και ορθώνουμε το ανάστημα. ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ Η ΝΑ ΣΕΡΝΟΜΑΣΤΕ ;

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

ΕΛΛΑΣ ΛΑΤΡΕΜΕΝΗ. Ελληνικές Ενδυμασίες.

Οι γυναίκες όλων των Λευκών λαών πάντοτε σκεπάζανε το κεφάλι τους με μαντίλες.  Ακόμα και στις μέρες μας οι ηλικιωμένες Ελληνίδες οι οποίες δεν θέλουν να μοιάζουν με τις «σύγχρονες» γριές πόρνες, φοράνε μαντίλες. Έχουμε διαβάσει πολλές επεξηγήσεις  γ’ αυτό, αλλά καμιά δεν είναι πειστική. Όμως, σίγουρα δεν είναι οι ίδιος λόγος που υπάρχει στις μουσουλμανικές κοινωνίες.


Η πίστη και ο σεβασμός προς την ελληνική παράδοση αποτέλεσαν την κινητήριο δύναμη για να ασχοληθούμε με την διατήρηση ενός αναπόσπαστου κομματιού της, όπως είναι η παραδοσιακή φορεσιά.
Με σύμμαχο την αγάπη μας αλλά και την εμπειρία μας στον ελληνικό παραδοσιακό χορό καταφέραμε, έπειτα από 22 χρόνια επίμονης δουλειάς, να δημιουργήσουμε μια εκλεκτή ιματιοθήκη ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών.
Ξεκινώντας από το 1967 ως ενεργά μέλη του χορευτικού συγκροτήματος της Δώρας Στράτου καλλιεργήθηκε η αγάπη μας τόσο για τον ελληνικό χορό όσο και για το παραδοσιακό ένδυμα που είχε αρχίσει να εξαφανίζεται.
Η θέληση μας να συμβάλουμε ενεργά στην διατήρηση των κειμηλίων του ελληνικού πολιτισμού μας ώθησε στο να κατασκευάσουμε αρχικά και αργότερα να ενοικιάσουμε ελληνικές παραδοσιακές στολές που κοσμούν τα σημερινά λαογραφικά συγκροτήματα.
Με μια πλούσια συλλογή φορεσιών από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, το βεστιάριο μας είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τις ενδυματολογικές ανάγκες κάθε χορευτικού συγκροτήματος. Σκοπός μας πέρα από την εμπορική δραστηριότητα, είναι να διαδώσουμε το μεράκι μας για την ελληνική παράδοση τόσο στους λαογραφικούς συλλόγους όσο και στα σχολικά ιδρύματα.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στην πιστή αντιγραφή των παραδοσιακών ενδυμασιών καθώς και στην άριστη ποιότητα των κατασκευαστικών υλικών.
Από την Κρήτη ως τη Θράκη και από την Κέρκυρα ως την Μικρά Ασία, το βεστιάριο μας έχει να επιδείξει μια μοναδική συλλογή πιστών αντιγράφων ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών.
Ένα μικρό δείγμα της συλλογής μας μπορείτε να δείτε και να αξιολογήσετε κάνοντας μια περιήγηση στον γεωγραφικό χάρτη της Ελλάδας.

Κατερίνα Βάλβη - Νίκη Αγιασματζή

Δείτε εδώ την συλλογή: http://www.ellinikesendymasies.gr/gr/endymasies.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου