Για σου, φίλε!

Για σου, φίλε!
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι και τα χειραγωγημένα από το Σύστημα ανθρωπόμορφα ζόμπι νομίζουν ότι τα κόμματα, οι οργανώσεις, τα κανάλια και οι εφημερίδες διαφέρουν ένα από το άλλο. Διαφέρουν μόνο στην ονομασία και όχι στην ουσία. Ξεγυμνώστε τους και θα δείτε ότι είναι σαν δίδυμα αδέλφια. Γεννήθηκαν από την ίδια μάνα – την ιουδαϊκή ιδεολογία, έχουν τον ίδιο πατέρα – το ιουδαϊκό χρήμα. Γ’ αυτό δεν είναι ανάγκη να καταναλώνουμε την γουρουνοτροφή που μας πασάρουν τα κόμματα και τα ΜουΜου«Ε».... ...Ξυπνάμε, σκουπίζουμε τα μάτια μας, σηκωνόμαστε από τα γόνατα, πετάμε τις αλυσίδες μας και ορθώνουμε το ανάστημα. ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ Η ΝΑ ΣΕΡΝΟΜΑΣΤΕ ;

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Από την εκδήλωση στη Λάρισα για τα μέσα έκφρασής μας

Ξεχωριστή η εκδήλωση που διοργάνωσαν Αυτόνομοι Σύντροφοι την Κυριακή στην πόλη της Λάρισας. Τόσο όσον αφορά το κύριο θεματικό της, όσο και σε ό,τι είχε να κάνει με το πώς αυτή εξελίχθηκε, και αυτό υπήρξε και το πιο ενθαρρυντικό της υπόθεσης. Περισσότεροι από 60 Εθνικιστές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και γέμισαν την φιλόξενη αίθουσα. Μέχρι την έναρξη της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το μικρό περίπτερο που είχε στηθεί στον χώρο. Λίγο πριν τις 5 μμ το λόγο πήρε αρχικά ο συντονιστής και εκπρόσωπος του περιοδικού "Μηδέν Τελεία".

Ο συναγωνιστής αναφέρθηκε επιγραμματικά στην πολιτική στάση των Αυτόνομων σχετικά με το υπάρχον πολιτικό σκηνικό, διαχωρίζοντας τη θέση τους από τα πολιτικά κόμματα και τους σχηματισμούς που συμμετέχουν σε αυτό. Τόνισε την ανάγκη υποστήριξης των δομών που υπάρχουν και την ανάπτυξη νέων προς ανάλογη κατεύθυνση, κάτι που θα κάνει εν τέλει πράξη τον στόχο, που έχει να κάνει με το άνοιγμα στην κοινωνία. Έκλεισε δε τη μικρή του εισαγωγή, αναφέροντας μεταξύ άλλων: "Θέλουμε έναν τέτοιο εθνικιστικό χώρο; Θέλουμε έναν εθνικιστικό χώρο ο οποίος με την αντικοινωνικότητά του αφήνει όλο το πεδίο ελεύθερο στην αριστερά να καπηλεύεται τον αγώνα των εργαζομένων, να προβάλλεται ως αντισυστημική και συγκρουσιακή, να απαντά στις ανησυχίες του μέσου Έλληνα; Θέλουμε έναν χώρο περιθωριοποιημένο, μακρυά από τις κοινωνικές εξεγέρσεις, "σαλονάτο" και καταπιεστικό από τους επικεφαλής και τα στελέχη του, αλλά και συνομιλητή και συνεργό των ανθελληνικών κυβερνητικών μηχανισμών; Θέλουμε έναν χώρο για τον οποίο όταν μιλούμε ντρεπόμαστε περισσότερο παρά είμαστε περήφανοι; Κοροϊδεύουμε παρά αγωνιζόμαστε για να τον αλλάξουμε; Για να αλλάξουμε τον χώρο μας, για να αποδαιμονοποιήσουμε τις Ιδέες μας, για να απαντήσουμε στα ερωτήματα των συμπολιτών μας, στα προβλήματά τους, στις ανησυχίες της νεολαίας, πρέπει πρώτον να αλλάξουμε οι ίδιοι και δεύτερον όταν γίνουμε μέρος του προβλήματος αυτού να έχουμε το σθένος και τη συνείδηση να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Αυτό διαφοροποιεί έναν Αγωνιστή από έναν αστό. Το ότι αφενός μάχεται για ζητήματα που μπορεί να μην του χτύπησαν την πόρτα προσωπικά, αφετέρου δε όταν του χτυπήσουν την πόρτα, θα συνεχίσει τη μάχη, και δε θα κρύβεται ή λυγίσει υπό το βάρος αυτών. Πρέπει λοιπόν να αλλάξουμε οι ίδιοι. Πρέπει να διαβάσουμε, η σημερινή νεολαία δεν διαβάζει. Πρέπει να ρωτάμε, δεν είναι κακό να ρωτάς αν δεν ξέρεις. Πρέπει να σκεφτόμαστε, να δημιουργούμε, να παράγουμε θετικό έργο, να καταγράφουμε τις ανησυχίες μας αλλά να προτείνουμε και τρόπους αντιμετώπισης στα ζητήματα που ανακύπτουν. Μια στείρα αντι-πολιτική απλά μας κατατάσσει σε όσους αντιδρούν. Όμως δεν μας δίνει το προβάδισμα έναντι αυτών να οικοδομήσουμε τον κόσμο που εμείς θέλουμε. Αυτός είναι και ο μικρός στόχος που θέσαμε για αυτήν την εκδήλωση. Να προτείνουμε τρόπους, να αναδείξουμε τη φωνή μας, να εμπλουτίσουμε την έκφρασή μας. Να θέσουμε εαυτούς στη διάθεση της δημιουργικότητας. Και πιστέψτε με, όσο περισσότερες και ποιοτικότερες είναι οι προσπάθειές μας, τόσο περισσότεροι νέοι και νέες θα μετατρέπονται, από ακροατές, αναγνώστες και δέκτες των μηνυμάτων μας, σε ενεργούς πολιτικούς ακτιβιστές."

περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου