Για σου, φίλε!

Για σου, φίλε!
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι και τα χειραγωγημένα από το Σύστημα ανθρωπόμορφα ζόμπι νομίζουν ότι τα κόμματα, οι οργανώσεις, τα κανάλια και οι εφημερίδες διαφέρουν ένα από το άλλο. Διαφέρουν μόνο στην ονομασία και όχι στην ουσία. Ξεγυμνώστε τους και θα δείτε ότι είναι σαν δίδυμα αδέλφια. Γεννήθηκαν από την ίδια μάνα – την ιουδαϊκή ιδεολογία, έχουν τον ίδιο πατέρα – το ιουδαϊκό χρήμα. Γ’ αυτό δεν είναι ανάγκη να καταναλώνουμε την γουρουνοτροφή που μας πασάρουν τα κόμματα και τα ΜουΜου«Ε».... ...Ξυπνάμε, σκουπίζουμε τα μάτια μας, σηκωνόμαστε από τα γόνατα, πετάμε τις αλυσίδες μας και ορθώνουμε το ανάστημα. ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ Η ΝΑ ΣΕΡΝΟΜΑΣΤΕ ;

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

REGIME CHANGE. TΟ ΦΙΛΟΔΟΞΟ ΟΡΑΜΑ ΕΝΟΣ «ΜΕΓΑΛΟΥ ΙΣΡΑΗΛ» ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε. ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΙΩΝΙΣΜΟ.


μια αναλυση του Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου
Δρος πτυχιουχου μηχανικου
Υφηγητου Πολυτεχνειου Ααχεν Γερμανιας
Dimitris N. Adamopoulos
Eschersheimer Ldstr. 445
D-60431 Frankfurt am Main
makrinitsa@hotmail.com

Στην ιστοσελιδα Berlin-Athen.eu της 03.03.2011 σε αρθρο του με τιτλο «Υπαρχουν οι ΗΠΑ ;» ο κ. Εμμανουηλ Σαριδης σαφως διεγνωσε, οτι οι παλαιες ΗΠΑ δεν υπαρχουν διοτι αυτες καταληφθηκαν πληρως απο το 1913, δηλαδη απο το ετος καταληψης της αμερικανικης κεντρικης τραπεζας FED απο την Αμερικανο’ι’σραηλινη Επιτροπη Δημοσιων Υποθεσεων (A.I.P.A.C.), που σημαινει και καταληψη απο τον τραπεζικο οικο Rothschilds και τα στρατευματα του διεθνους πολιτικου σιωνισμου (1).

Οι πουριτανοι της αμερικανικης πολιτικης, τοσο των δημοκρατων οσο και των συντηρητικων, ταλαντευονται υπο την επιδραση της σιωνιστικης οργανωσης A.I.R.A.C. μεταξυ της παθητικης ιδεας μετατροπης των ΗΠΑ σε μια «νεα Ιερουσαλημ» (2) και της δραστηριας στοχευσης να γινουν οι ΗΠΑ «φαρος του υπολοιπου κοσμου», που προ’υ’ποθετει την ανυψωση των κατωτερων λαων στα αμερικανικα επιπεδα για την δημιουργια της Νεας Ταξης Πραγματων, μιας παγκοσμιας αυτοκρατοριας του δικαιου για τα επομενα χιλια χρονια (3).

Αληθες ειναι το πραγματικο !!! Οι διαμελιστες και συγκολλητες των κρατων με τα «Ορνια» του χαλδαιου μαγου της απατης Αβρααμ δρουν σημερα παντου. Σημερα οι ΗΠΑ κατ’ εντολην αναμοχλευουν με τις μυστικες τους υπηρεσιες, με τις μη κυβερνητικες οργανωσεις που ελεγχουν και καθοδηγουν και με το διαδυκτιο (Facebook, Twiter κ.α) πλουσιες σε φυσικους πορους χωρες, τις μπερδευουν σε ενοπλες συγκρουσεις και εμφυλιους πολεμους στο ονομα δηθεν της Δημοκρατιας και μετα σκηνοθετουν το Regime Change. Το σχεδιο ομως αυτο και οχι μονο για την βορεια Αφρικη, Εγγυς και Μεση Ανατολη ειναι πολυ παλαιο.

Απο το προσιτο αρχειο του Συμβουλιου Ασφαλειας του ΟΗΕ μονο κατα την τελευταια τριακονταετια τα 2/3 σχεδον των βετο που κατατεθηκαν στο Συμβουλιο Ασφαλειας, προερχονται απο τις ΗΠΑ, ενω παραπανω απο το μισο των υπολοιπων απο την Μεγαλη Βρετανια. Την τριτη θεση κατεχει η Γαλλια ακολουθουμενη απο την πρωην Σοβιετικη ενωση η οποια, κατ’ ουσιαν , συνεμπλεε παντα με την πλειοψηφια κατα την ψηφοφορια. Κατα κανονα οι ΗΠΑ προβαλλουν βετο κατα οποιασδηποτε αποφασης σχετικα με το υποτελες σε αυτες κρατος, ειτε προκειται για προσαρτηση εδαφων, ειτε για επιθεση, ειτε για οτιδηποτε αλλο. Κανενας δεν επρεπε να πιστευη οτι η βρετανοαμερικανικη κηδεμονια επι του ΟΗΕ και των δηθεν ειρηνευτικων αποστολων του, θα τερματιζονταν με την καταρρευση της Σοβιετικης Ενωσης.


Η κηδεμονια αυτη ουδεμια σχεση ειχε με τον ψυχρο πολεμο. Αφορουσε τις παραδοσιακες σχεσεις, οι οποιες ονομαζονται τωρα σχεσεις Βορρα-Νοτου και παλαιοτερα, Ιμπεριαλισμος. Αφορουσε τον παραδοσιακο στοχο της Ευρωπης να κατακτηση και να εξουσιαση τον κοσμο, κατι στο οποιο πρωτοστατησαν οι ΗΠΑ και η Μεγαλη Βρετανια. Μετα τον δευτερον παγκοσμιο πολεμο επιβληθηκαν ηγεμονικα στον κοσμο οι ΗΠΑ και, κατα δευτερο λογο η Μεγαλη Βρετανια και, κατα τριτο λογο σημερα η Ε.Ε., η Ρωσια και η Κινα.

Η αρπακτικη συμπεριφορα των μεγαλων δυναμεων σημερα, κυριως των ΗΠΑ συνεχιζεται χωρις κανεναν φραγμο. Οσο καιρο ο ηγετης μιας υποτελους χωρας ειναι καλος για «μπιζνες», καταλληλος για εμπορικες συναλλαγες και επιτρεπει την αποκομηση σε βαρος του λαου του πολλα χρηματα, θεωρειται μετριοπαθης και διατηρηται στην εξουσια του. Οταν ομως αργα ‘η γρηγορα ξεφυγει απο τον ελεγχο και επιθυμει να γινη υπερ το δεον ανεξαρτητος ‘η ενοχλει καποιους ‘η θετει σε κινδυνο καποια εμπορικα συμφεροντα ‘η οτιδηποτε αλλο, τοτε μετατρεπεται σε μετενσαρκωση του Τζενγκιζ Χαν και το τυχων δολοφονικο και καταπιεστικο του παρελθον ‘η κατι αλλο χρησιμοποιηται σαν δικαιολογια για την εξοντωση του. Αυτη ειναι η συνηθης διαδικασια που χρησιμοποιουν οι πραγματικοι δολοφονοι των λαων που μας εμφανιζονται ως δηθεν σωτηρες και δημοκρατες. Στην διαδικασια αυτοι οφειλονται οι δολοφονιες των Μορο, Μιλοσοβιτς, Σανταμ Χουσε’ι’ν, Κανταφι κ.α.

Γιατι οι ΗΠΑ και η Μεγαλη Βρετανια εμμενουν στην βια και ειναι απροθυμες να αποδεχθουν διπλωματικες λυσεις στα διαφορα ζητηματα ; Φαινεται οτι εγιναν «αδυναμες πολιτικα», ακρως αντιδημοφιλεις ακομη και στους συμμαχους τους, με οικονομιες βυθισμενες στα χρεη και με ασχημα χαρτια στην διπλωματια. Ο «τριπολικος» κοσμος, η γερμανοκατευθυνομενη Ε.Ε., η Κινα και η περιφερεια της αποτελει την κυριαρχη οικονομικη δυναμη ενω οι ΗΠΑ ερχονται μετα, διαθετουν ομως, κατ’ ουσιαν, με την Μεγαλη Βρετανια το μονοπωλιο της βιας. Μετα την αποσυρση της Σοβιετικης Ενωσης απο το παγκοσμιο προσκηνιο και προ της ορθοποδωσης της Ρωσιας και Κινας, δεν υπαρχει πλεον τιποτε το οποιο μπορει να αποτρεψη την χρηση βιας εκ μερους των ΗΠΑ και της Μεγαλης Βρετανιας. Επιτιθενται εκει που δεν κινδυνευουν να δεχθουν αντεπιθεση. Αυτο αποτελει νομο της πολιτικης τους τεχνης που καλυπτεται πισω απο το ΝΑΤΟ και δικαιολογει την υπαρξη του. Οποιος δεν υποκυπτει βομβαρδιζεται ! Ακομη και εαν προκειται για μελος του ΝΑΤΟ. Η ΕΛΔΥΚ στην Κυπρου αποτελει ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα !!!

Σημερα υπαρχει μια ισχυροτατη στρατιωτικη δυναμη με εναν «αναπληρωτη» ο οποιος και ο ιδιος ειναι μια αρκετα ισχυρη στρατιωτικη δυναμη. Καμια εκ των δυο δεν κυριαρχει οικονομικα και αμφοτερες ειναι αδυναμες πολιτικα. Η αναμετριση τους οδηγηται στο πεδιο της βιας στο οποιο ειναι ακομη ισχυρες και που προσδοκουν οτι θα κερδισουν. Ενω οι οικονομιες και των δυο βυθιζονται υπαρχει παντα η εργασια του μισθοφορου και γι’αυτο και τα δυο αυτα κρατη μετατρεπονται περισσοτερο απ’ οτι στο παρελθον σε μισθοφορικα κρατη για να κρατουν υπο ελεγχο τον τριτο και τεταρτο κοσμο για λογαριασμο του παγκοσμιου διεθνους πολιτικου σιωνισμου, ο οποιος πληρωνει. Εφ’ οσον υπαρχει αυτος που πληρωνει, υπαρχει ενας ρολος τον οποιον μπορει να παιξουν οι ΗΠΑ και η Μεγαλη Βρετανια. Κατ’ εντολην διαλυουν και ανασυνθετουν, ωστε το νεο τοπιο χωρων να ειναι προσαρμοσμενο στα συμφεροντα της «παγκοσμιοποιησης», που αντιπαθει την υπαρξη ισχυρων εθνικων κρατων. Παραλληλα προωθηται και η τεχνικη συγκοληση εχθρικων μεταξυ τους εθνοτητων σε μη βιωσιμα κρατη.

Τοσο η πολιτικη διαλυσης οσο και τεχνητης συγκολλησης υπηρετουν τον ιδιο στοχο, δηλαδη την μετατροπη αυτων των κρατιδιων σε προτεκτορατα. Τα τεχνητα συγκολλημενα κρατη παντοτε περιεχονται σε κατασταση μονιμης εσωτερικης κρισης, η οποια τα εξουδετερωνει εκ των ενδον ως παραγοντες της διεθνους σκηνης και ωθει τις εθνοτητες που τα συναπαρτιζουν να προβαινουν σε πλειοδοτικο διαγωνισμο παραχωρησεων προς την Νεαν Ταξη Πραγματων για να αποσπασουν την ευνοια της.

Στα πλαισια της προωθησης της ως ανω στρατηγικης ενθαρρυνονται ομαδες αυτονομιστων, καταχραστων του δημοσιου χρηματος, εγκληματικων συμμοριων του κοινου ποινικου δικαιου, μαφιοζικων δικτυων που αρπαζουν δημοσια περιουσια και καθιστανται επιχειρηματιες και λοιπων καθαρματων παρομοιου φυραματος να αναρριχθουν στην εξουσια των νεων κρατιδιων και να αποτελεσουν τις αρχουσες ελιτ τους. Συνεκτικο ιστο της νεας αρχουσας ταξης των χωρων αυτων αποτελει η συγκλιση εγκληματικων τυπου συμφεροντων και στην βαση αυτη επιχειρειται στην συνεχεια η αναζητηση ιδεολογηματων διακριτικης «εθνικης ταυτοτητας» προκειμενου να διαχωριστουν τεχνητα απο τα εθνη στα οποια ανηκουν οι ομαδες αυτες, που εχουν πλεον τεραστια συμφεροντα να υπερσπιστουν.

Η συγκροτηση κρατων πανω σε καθαρα οικονομικη βαση και δη εγκληματικων καταρχην δραστηριοτητων, οπου το εθνικο στοιχειο χρησιμοποιειται ως προσχημα εκ των υστερων, εχει ως αποτελεσμα την εμφανιση κρατιδιων οντων προσαρμοσμενων εξαρχης στο πλαισιο της παγκοσμιοποιησης. Η εξελιξη του αριθμου των κρατων μεταξυ 1945 και 2011 εχει ως εξης :

1945 60 κρατη
1964 160 κρατη
2004 190 κρατη
2008 191 κρατη
2011 193 κρατη

Δεν αποκλειεται σε λιγο να συμπληρωθη ο ως ανω αριθμος με την «Δημοκρατια της Τσαμουριας», με την «Μακεδονικη Δημοκρατια του Αιγαιου», με την «Μουσουλμανικη Δημοκρατια της δυτικης Θρακης» και με την «Δημοκρατια της Κρητης». Ποιος στην μισοπεθαμενη και σιωνιστοκρατουμενη και σιωνιστικοκυβερνωμενη Ελλαδα θα αντιδρασει ; Απολυτως κανενας !!!

Αυτη ειναι η περιφημη Νεα Ταξη Πραγματων που τοσο πολυ διαφημιζεται. Το σιωνιστικο δηλητηριο διαποτιζει απ’ ακρου εις ακρον τον πλανητη Γη. Τα παραδειγματα της βιας ειναι πολλα, τα οποια δημοσιευθηκαν κατα καιρους και απο τον γραφοντα (4, 5, 6, 7).

Μια ακριβης μαρτυρια για την περιοχη της Εγγυς και Μεσης Ανατολης, δηλαδη για την περιοχη των μεγαλων κοιτασματων Υδρογονανθρακων μας δινεται απο ενα αρθρο του περιοδικου Kivounim (Προσανατολισμοι) αρ. 14, Φεβρουαριος 1982, που εκδιδεται στην Ιερουσαλημ απο την παγκοσμια σιωνιστικη οργανωση A.I.P.A.C. σχετικα με τα «στρατηγικα σχεδια του Ισραηλ για την δεκαετια του ‘80» (4) που τοτε για πολλους λογους δεν μπορεσαν να πραγματοποιηθουν αλλα υλοποιουνται στις ημερες μας.

«Ως συγκεντρωτικο σχημα, η Αιγυπτος ηδη αποτελει ενα πτωμα κυριως αν λαβουμε υπ’ οψιν την ολο και εντονοτερη συγκρουση μεταξυ μουσουλμανων και χριστιανων. Η διαιρεσις της σε ξεχωριστες γεωγραφικες επαρχιες πρεπει να ειναι ο πολιτικος μας στοχος για την δεκαετια του ’90, στο δυτικο μετωπο.

>> Αφου η Αιγυπτος εξαρθρωθη ετσι και χασει την κεντρικη της εξουσια, χωρες, οπως η Λιβυη, το Σουδαν και αλλες πιο απομακρυνσμενες, θα γνωρισουν την ιδια διαλυση. Η δημιουργια ενος κοπτικου κρατους στην Ανω Αιγυπτο και μικρων επαρχιακων ενοτητων μικρης σημασιας, αποτελει το κλειδι μιας ιστορικης αναπτυξεως που τωρα καθυστερει λογω της συμφωνιας ειρηνης, ομως μακροπροθεσμα, ειναι αναποφευκτη.

>> Παρα τα φαινομενα, το Δυτικο Μετωπο παρουσιαζει λιγοτερα προβληματα απ’ οτι το Ανατολικο. Η διαιρεση του Λιβανου σε πεντε επαρχιες...προοιωνιζει αυτο που θα συμβει στο συνολο του Αραβικου κοσμου. Η διασπαση της Συριας και του Ιρακ σε περιοχες βασει κριτηριων εθνικων ‘η θρησκευτικων πρεπει μακροπροθεσμα ωνα γινη, πρωταρχικης σημασιας στοχος για το Ισραηλ, με πρωτο σταδιο την διαλυση της στρατιωτικης ισχυος των κρατων. Οι εθνικες δομες της Συριας την εκθετουν σε μια εξαρθρωση η οποια θα μπορουσε να καταληξη στην δημιουργια ενος σ’ι’ιτικου κρατους κατα μηκος της ακτης, ενος σουνιτικου στην περιοχηυ του Χαλεπιου, ενος αλλου στην Δαμασκο και μιας δρουσικης οντοτητος η οποια θα μπορουσε να επιθυμηση να αποτελεση ξεχωριστο κρατος – ισως στο δικο μας Γκολαν – σε καθε περιπτωση με το Χουραν και την βορειο Ιορδανια... Ενα τετοιο κρατος θα ηταν, μακροπροθεσμα, εγγυηση ειρηνης και ασφαλειας στην περιοχη.

>> Ειναι ενας στοχος που ηδη βρισκεται εντος των δυνατοτητων μας.

Πλουσιο σε πετρελαια και μαστιζομενο απο εμφυλιες διαμαχες, το Ιρακ βρισκεται μεσα στους Ισραηλινους στοχους. Η διαλυση του θα ηταν για μας σημαντικοτερη απ’ αυτην της Συριας, διοτι ειναι αυτο που βραχυπροθεσμα αντιπροσωπευει, την πιο σοβαρη απειλη για το Ισραηλ».

Στο σχεδιο αυτο που η υλοποιηση του μετατεθηκε για αργοτερα δεν ειχε ακομη συμπεριληφθει το Ιραν. Οι πολεμοι Ιρακ-Ιραν (1980-1988), Ιρακ-Κουβε’ι’τ (1990-1991), Ιρακ-ΗΠΑ απο το 2003 και η κριση στο Ιραν απο το 2005 εγιναν και οι νεοι που προετοιμαζονται, θα γινουν για το Ισραηλ και κατ’ επεκταση για τον διενη πολιτικο σιωνισμο και για μονιμη δεσποτεια επι της κυριωτερης περιοχης κοιτασματων Υδρογονανθρακων.

Με την φωτοσυνθεση απορροφα η βιομαζα του πλανητη μας σχεδον 50 ΤWa ηλιακη ενεργεια την οποια με την βοηθεια της χλωροφυλλης μεταβαλλει σε χημικη ενεργεια αποθεματων κοιτασματων Υδρογονανθρακων και διαφορων μορφων ανθρακος. Κατ’ αυτον τον τροπον σε χρονικο διαστημα περιπου 700 εκατομμυριων χρονων δημιουργηθηκαν απο περιπου 3.000 τρισεκατομμυρια τοννους οργανικης υλης που υπηρχε σε ολες τις ιζηματογενεις περιοχες του πλανητη μας, μονο 2 % υδρογονανθρακες (60 τρισεκατομμυρια τοννοι).Απο τα γηινα κοιτασματα θεωρουνται εκμεταλλευσιμα μονο 700 δισεκατομμυρια τονοι SΚΕ ‘η 636,4 ΤWa (1 t SKE = 760.000 χιλιογραμμα ανθρακιτου = 0,65 t ισοδυναμο πετρελαιου = 745 κυβικα μετρα φυσικου αεριου και 1 TWa = 1,1 δισεκατομμυρια t SKE =10 ειs την 12 W . 8766 ωρεs =8,7 . 10 ειs την 15 Wh = 8,7 . 10 στην 12 KWh). Τα εκμεταλλευσιμα κοιτασματα πετρελαιου υπολογιζονται με περιπου 400 δισεκατομμυρια t SKE(363,6 TWa) και των φυσικων αεριων με 300 δισεκατομμυρια t SKE (272,7 TWa). Τα εκμεταλλευσιμα κοιτασματα ανθρακιτου υπολογιζονται με 2.000 δισεκατομμυρια t SKE και των πετρελαιοσχιστολιθων/πετρελαιοαμμων με περιπου 700 δισεκατομμυρια t SKE.

Η παγκοσμια πετρελαιομαστευση το 2010 με 38 δισεκατομμυρια βαρελια (1 bbl = 0,136 t = 0,159 κυβικα μετρα = 159 λιτρα πετρελαιο) επιασε το μεγιστο της ετησιας παραγωγης. Τα βεβαια αποθεματα πετρελαιου της περιοχης του περσικου και περιξ του περσικου κολπου (Σαουδικη Αραβια, Ιρακ, Συρια, Αραβικα εμιρατα και Ιραν) υπολογιζονται με 101 Gt (1 Gt =1,428 Gt SKE), τα δε πιθανα σε 21 Gt, ενω αθροιστικα η παραγωγη εως το 2010 ειχεν 41 Gt.

Η σημερινες ετησιες αναγκες ενεργειας των ανθρωπων του πλανητη μας υπολογιζονται με 11 ΤWa ‘η 12 δισεκατομμυρια t SΚΕ. Οι αναγκες αυτες σε συναρτηση με τον γηινο πληθυσμο του ετους 2020 των περιπου 8 δισεκατομμυριων ανθρωπων θα ανερθουν σε 19 δισεκατομμυρια t SKE (8, 9).

Η πολιτικη σημερα των ΗΠΑ εξαρταται απο την Γεωγραφια. Δεν ειναι τυχαιο το γεγονος οτι στην Εγγυς, Μεση και Απω Ανατολη ολοι οι αγωγοι μεταφορας Υδρογονανθρακων διερχονται πλησιων των στρατιωτικων βασεων των ΗΠΑ. Ο 5ος αμερικανικος στολος εχει την εδρα του πλησιον της Σαουδικης Αραβιας στο Μπαχρε’ι’ν στον Περσικο Κολπο, ως συνδετικος κρικος μιας αλυσιδας αμερικανικων και αγγλικων στρατιωτικων βασεων εγκατεστημενων σε ολη την νοτια ακτη του Περσικου Κολπου και του Κολπου του Ομαν, απο το Κουβε’ι’τ εως την Μασκατη.

Στην Αραβικη Θαλασσα εως την Βομβαη της Ινδιας κυριαρχουν οι ναυτικες δυναμεις των ΗΠΑ, που μετα το κενο του Ιραν συνδεονται με τις στρατιωτικες βασεις των ΗΠΑ στο Πακισταν, Αφγανισταν, Τατζικισταν, Ουζμπεκισταν και Κιργισταν. Υπαρχει μονο ενα κενο, το κενο του Ιραν. Και αυτο επιθυμουν οι ΗΠΑ κατ’ εντολην του διεθνους πολιτικου σιωνισμου να το κλεισουν. Απο το λιμανι του Ιραν Καργκ μεσα στον Περσικο Κολπο αρχιζει την διαδρομη του ενας αγωγος πετρελαιου, ο οποιος διερχομενος μεσω της Τεχερανης και των ανατολικων ακτων της Κασπιας θαλασσης καταληγει στο Τουρκμενισταν και εν συνεχεια σε ενα μεγαλο τοξο γυρω απο την θαλασσα Αραλη, διερχεται δια του Καζασταν και καταληγει στην Κινα, ενωνοντας το λιμανι της Κασπιας Τουρκμενμπασι με το κοιτασμα πετρελαιου Τενγκις στα νοτιοανατολικα της Κασπιας και το υπαρχον δικτυο αγωγου μεταξυ Κασπιας και Μαυρης θαλασσας.

Επειδη αληθες ειναι το πραγματικο, το μονοπωλιο της παγκοσμιας ισχυος των ΗΠΑ που βασιζεται στον ελεγχο των αποθεματων των πρωτων υλων του πλανητη μας και βρισκεται σε αμεση σχεση με το μεγεθος των αποθεματων αυτων, με την οικονομικην ισχυν της και το βαθος της πολιτικης επιδρασης της, το μονοπωλιο αυτο εχει περιορισμενα χρονικα ορια διοτι εκ των πραγτων θα λαβει συντροφια και οχι μονο απο την Κινα.

Η Ρωσια με τα τεραστια αποθεματα Υδρογονανθρακων κατεχει ενα πολυ ισχυρο νομισμα ισχυος και θα εμφανισθη πολυ ισχυρωτερη απ’ οτι ειναι σημερα στην διεθνη πολιτικη σκηνη. Το 2008 ιδρυθηκε στην Μοσχα το «Gas Exporting Countries Forum =GECF» απο 15 χωρες, μεταξυ των οποιων η Ρωσια, το Ιραν, η Βενεζουελα και τα Ενωμενα Αραβικα Εμιρατα κατι παρομοιο με το OPEC για το φυσικο αεριο. Η Ρωσια προτεινει εναν αγωγο φυσικου αεριου παραλληλο με τον Nabucco των ΗΠΑ, που απλωs θα τελειωνει στην Ουγγαρια, οχι στην Αυστρια, με μια ουσιωδη διαφορα. Καθως ο αγωγος Nabucco διερχεται απο την Τουρκια, να τροφοδοτειται και με ρωσικο φυσικο αεριο απο τον ηδη υπαρχοντα αγωγο φυσικου αεριου στην μαυρη θαλασσα, που ονομαζεται «Μπλου Στριμ» και ενωνει ενεργειακα τη Ρωσια με την Τουρκια, ποντισμενος στον βυθο του Ευξεινου Ποντου. Κατι τετοιο απορριπτεται απο τις ΗΠΑ.

Ο γηινος πληθυσμος ξεπερασε προσφατα τα 7 δισεκατομμυρια ανθρωπους, η ζητηση για ενεργεια κυριως απο την Κινα και την Ινδια που κατεχουν επισης γεωγραφικες θεσεις κλειδια αλλα και απο αλλες χωρες θα αυξανεται ραγδαια που σημαινει οτι επισης ραγδαια θα αυξανεται και η εξαρτηση αυτων απο την Ρωσια, η οποια θα την εκμεταλλευτει και θα την χρησιμοποιησει για ικανοποηση των δικων της γεωστρατηγικων επιδιωξεων.

Η θυγατρικη της ρωσικης εταιρειας φυσικου αεριου Gazprom, η Nord Stream AG, στην οποιαν συμμετεχουν εκαστη με 20 % οι γερμανικες εταιρειες ΕΟΝ και Wintershall AG, κατασκευασεν τον αγωγο φυσικου αεριου μηκους 1.200 χιλιομετρων που συνδεει κοιτασματα φυσικου αεριου της δυτικης Σιβηριας και τα μεταφερει μεσω της ανατολικης θαλασσας στο Lubmin (Greiftwald) της Γερμανιας. Δια της ξηρας και μεσω της Λευκορωσιας, Ουκρανιας, Πολωνιας και βαλτικων χωρων προς την Γερμανια διερχονται απο την Ρωσια τοσο αγωγοι πετρελαιου οσο και φυσικων αεριων.

Το Ιραν με τα περιπου 111 κοιτασματα Υδρογονανθρακων και την αναπτυγμενη υποδομη μεταφορας πετρελαιων και φυσικων αεριων, προσπαθει με τις συνολικα 9 πυρηνικες εγκαταστασεις εμπλοτισμου ουρανιου και παραγωγης ηλεκτρικης ενεργειας να σταθεροποιηθη στην περιοχη και να αναπτυχθη σε τοπικη δυναμη επιρροης σε αντιβαρο προς τις τοπικες πυρηνικες δυναμεις του Ισραηλ και Πακισταν. Μια τετοια εξελιξη δεν ταιριαζει στα σχεδια του Ισραηλ. Η πολιτικη πυρηνικης ενεργειας του Ιραν αποσκοπει βεβαια εκ των πραγματων και στην αναδειξη της χωρας αυτης σε πυρηνικη δυναμη που θα εχει περαν της Εγγυς και Μεσης Ανατολης και επιδρασεις σε παγκοσμια κλιμακα και ειδικα και στην Ευρωπη και στην ενεργειακη πολιτικη αυτης.

Το γεγονος των προσπαθειων του διεθνους πολιτικου σιωνισμου πληρους ευθυγραμμισης της Ε.Ε. προς την πολιτικην των ΗΠΑ και κατ’ επεκταση της Νεας Ταξης Πραγματων του διεθνους πολιτικου σιωνισμου φαινεται και στις προτασεις που ακουγονται τελευταια ενταξης του Ισραηλ στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. λογω της υποτιθεμενης πυρηνικης απειλης του Ιραν. Κατα την εφημεριδα των ΗΠΑ «Γουολ Στριτ Τζερναλ» ειναι παραδοξο η Ε.Ε. να πιστευη οτι θα μπορουσε να παραμεινη μακρια απο ενα ιρανικο πληγμα εναντιον του Ισραηλ ‘η των ΗΠΑ, δεδομενου οτι οι ΗΠΑ σιγουρα θα ανταπεδιδαν το πληγμα αυτο και θα επακολουθουσε ευρυτερος πολεμος στην περιοχη.

Ο εμφυλιος πολεμος του Λιβανου (1975-1990) στοχο ειχε την εκτοπιση των Παλαιστινιων και μειωση της επιρροης της Συριας, δηλαδη την δημιουργια εκεινων των προ’υ’ποθεσεων που θα επετρεπαν στην καταλληλη στιγμην την υλοποιηση του σχεδιου διαιρεσης του Λιβανου σε πεντε επαρχιες. Η Συρια και ο Λιβανος ειναι στενα συνδεδεμενες με το δικτυο μεταφορας Υδρογονανθρακων της Εγγυς Ανατολης. Κατω απο την γαλλικην κηδεμονιαν κατασκευασθηκεν ενας αγωγος μεταφορας πετρελαιου απο τα κοιτασματα Κιρκουκ του Ιρακ μεσου της Συριας εως το λιμανι Τριπολης του Λιβανου και εως το λιμανι Βανιας της Συριας. Δια του αγωγου αυτου μεταφερονται 25 εκατομμυρια τονοι πετρελαιου τον χρονο. Επισης στο διυλιστηριο Σιδων του Λιβανου καταληγει μεσου της Συριας και ενας αγωγος μεταφορας πετρελαιου απο την Σαουδικη Αραβια ο οποιος στο παρων ειναι ανενεργος.

Για το εγγυς μελλον οι περιοχες της Συριας και Λιβανου ως ενδιαμεσες περιοχες μεταφορας πετρελαιου και φυσικου αεριου αποκτουν ιδιαιτερο στρατηγικο ρολο γεγονος που θα επιταχυνει τον διαμελισμο των χωρων αυτων. Ο αγωγος «Arab Gas Pipeline» θα χρησιμοποιηθει σε μερικα χρονια για την μεταφορα φυσικου αεριου απο κοιτασματα της Αιγυπτου μεσω της Συριας και Τουρκιας προς τον αγωγο Nabucco (ο οποιος παρακαμτει την Ρωσια εχει ομως αναγκη απο φυσικο αεριο) και απο εκει προs την Ευρωπη. Στην νατο’ι’κη Τουρκια ετσι και αλλως υπαρχουν στρατευματα των ΗΠΑ. Η Τουρκια βρισκεται διπλα στο Ιρακ και στο Ιραν και τα κοιτασματα τους Υδρογονανθρακων, διπλα στον Καυκασο και στην Κασπια με τα κοιτασματα τους Υδρογονανθρακων και αποτελει σπουδαια εθνικη-πολιτισμικη πυλη για την Κεντρικη Ασια.

Η Ε.Ε. κατεστησε το 2006 ζητημα προτεραιοτητας την κατασκευη του αγωγου φυσικου αεριου Nabucco. Υποτιθεται πως μεχρι το 2012 θα εχει κατασκευασθει αυτος ο τεραστιος αγωγος μηκους 3.400 χιλιομετρων, ο οποιος θα συνδεει το μεγαλο κοιτασμα φυσικου αεριου του Σαχ Ντενιζ στο Αζερμπα’ι’τζαν με την Αυστρια, περνωντας μεσα απο την Γεωργια, την Τουρκια, τη Βουλγαρια, τη Ρουμανια και την Ουγκαρια, με προοπτικη αργοτερα να μεταφερη φυσικο αεριο και απο το Καζανσταν, το Τουρκμενισταν, ακομη και απο το Ιραν.

Για τις ΗΠΑ αλλα και για την Ε.Ε. η Γεωργια και η Τουρκια για ενδιαμεσες χωρες μεταφορας πετρελαιου και φυσικου αεριου απο κοιτασματα της Κασπιας θελασσας και των γυρω περιοχων αυτης παρακαμτωντας την Ρωσια εχουν μεγαλη γεωστρατηγικη σημασια. Δια της Γεωργιας διερχεται απο το 2006 ο δευτερος σε μεγεθος αγωγος μεταφορας πετρελαιου στον κοσμο ΒΤC (Baku-Tbilissi-Ceyhan) μηκουs 1800 χιλιομετρων που διερχομενος της Τουρκιας καταληγει στην μεσογειο θαλασσα στο λιμανι Τζε’ι’χαν απεναντι απο την Κυπρο. Το ιδιο συμβαινει και με το φυσικο αεριο που μεταφερεται με παραλληλο προς τον BTC αγωγο και θα συνδεεται με τον αγωγο Nabucco.

Η αναγκη κατακτησης νεων αγορων και οι βλεψεις για την αποκτηση ενος πολιτικοστρατιωτικου προγεφυρωματος της Ε.Ε. στην γειτονια της Μεσης Ανατολης, του Καυκασου και της Κασπιας, με τον αμυθυτο πετρελα’ι’κο πλουτου της, οδηγησαν κυριως την Γερμανια να αποφασιση την ενταξη της Τουρκιας στην ευρωπα’ι’κη ολοκληρωση, ερχομενη σε αντιθεση με την θεληση των εθρωπα’ι’κων λαων. Το κρατος αυτο, που προεκυψε απο τα συντριμμια της πολυεθνικης Οθωμανικης αυτοκρατοριας, με ισχνες αναφορες στο Ισλαμ, καθεται για 80 περιπου χρονια στο σβερκο 58 περιπου ετεροκλητων εθνοτητων της επικρατειας του, στηριζομενο στην στρατοκρατικη δομη του και εκτεινεται σε μια γεωγραφικη ζωνη, που απ’ τη μια μερια αγκυρωνη με την ανατολικη θρακη στην Ευρωπη, σε τροπο ωστε να διασφαλιζεται ο ελεγχος λειτουργιας των Στενων και απο την αλλη, μαζι με το Ιραν (τον ιστορικα ενδιαμεσο παραγοντα) φρασσει τη χερσαια προσβαση (Ιρακ) προς τον Περσικο Κολπο, απο το υψους του Καυκασου.

O στοχος που υπηρετειται με την ενταξη των χωρων του πρωην ανατολικου μπλοκ Βουλγαριας και Ρουμανιας και σε λιγο Κροατιας και αργοτερα Αλβανιας και της Τουρκιας κ.α. ειναι η δημιουργια μεσα στους κολπους της Ε.Ε. μιας τριτικοσμικης ζωνης φτηνου εργατικου δυναμικου και αθλιων εργασιακων και κοινωνικων συνθηκων, η οποια θα χρησιμοποιηθει για την περιβοητη «βελτιωση της ανταγωνιστικοτητας» της Ε.Ε. Για την ανταγωνιστικοτητα αυτη θυσιαζονται σημερα με τις δηθεν μεταρρυθμισεις και οι ευρωπα’ι’κες χωρες του νοτου (PIGS) που βρισκονται ηδη μεσα στην Ευρωζωνη. Σε καμια περιπτωση δεν θα επιδιωχθει η συγκλιση του βιοτικου επιπεδου της ευρυτερης αυτης ζωνης εξαθλιωσης, με εκεινο των χωρων Υαινες του βορρα της Ε.Ε.

Το πετρελαιο και φυσικο αεριο της Κασπιας και της Κεντρικης Ασιας πρεπει να περασουν κατα το μεγαλο μερος τους απο τον Ευξεινο Ποντο για να φθασουν στις αγορες της Ε.Ε. Ο αγωνας για την ιδιοκτησια και διελευση των κοιτασματων πετρελαιου και φυσικου αεριου της Κασπιας και της Κεντρικης Ασιας προς την Ε.Ε. μεσω μιας διοδου που διασχιζει τον Καυκασο και εισερχεται τοσο στην δυτικη Ουκρανια οσο και στο τουρκικο συστημα αγωγων ειναι ενα πρωτευον στοιχειο της αμερικανορωσικης διαπαλης στην Μαυρη Θαλασσα. Οι ΗΠΑ ενδιαφερονται για την επιβολη οριων στις εισαγωγες ρωσικου πετρελαιου και φυσικου αεριου στην Ε.Ε. και φραγμων στις ρωσικες επενδυσεις στην ενεργειακη υποδομη της Ε.Ε.

Η Ρωσια απο την αλλη πλευρα οργισμενη βλεπει αμερικανικες στρατιωτικες βασεις να εγκαθιστανται στα παραλια της Βουλγαριας και της Ρουμανιας, βλεπει την Ουκρανια και την Γεωργια να προσκαλουνται να μπουν συντομα στο ΝΑΤΟ και να περιοριζεται η ιδια σε μια βορεια-βορειοανατολικη γωνια της μαυρης θαλασσας.

Εδω ακριβως βρισκεται κρυμενος και ο οριστικος θανατος, μετα την αποχωρηση της Βουλγαριας λογω πιεσεων των ΗΠΑ, του αγωγου πετρελαιου Μπουργκας-Αλεξανδρουπολης ο οποιος θα παρεκαμπτε τα στενα του Βοσπορου και θα εφερνε και ρωσικο πετρελαιο απ’ ευθειας στην Μεσογειο. Μια υποτελης χωρα ως η Ελλαδα δεν εχει κανενα δικαιωμα να μπη σε ενα γεωπολιτικο παιχνιδι των αγωγων πετρελαιου και φυσικου αεριου, εστω και σε περιφερειακο ρολο παρακαμπτωντας τα στενα του Βοσπορου και εξουδετερωνοντας ετσι τον τουρκικο εκβιασμο προς την Ρωσια προβολης σοβαρων εμποδιων, παρολου της Συνθηκης του Μοντρε, στην παραπερα μεταφορα ρωσικου πετρελαιου στις διεθνεις αγορες μεσω της χορηγησης αδειων με το σταγονομετρο διελευσης απο τα Στενα του Βοσπορου πετρελαιοφορων με προσχημα περιβαλλοντικους λογους.

Αυτος ειναι και ο κυριος λογος που εγινε το Regime Chance το 2009 στην Ελλαδα και συνοδευτηκε με την απατη του ποσοστου ελλειματος του ελληνικου προουπολογισμου που ανοιξε τον δρομο στην εισβολη του ΔΝΤ και των εκβιαστικων και εγκληματικων για τον τοπο Μνημονιων 1 και 2 και της δανειακης συμβασεως με παραλληλη εγκαθιδρυση δυο κατα σειρα κατοχικων κυβερνησεων, του Γ. Παπανδρεου και του Λ. Παπαδημο.

Το «Ανατολικο Ζητημα» αναδεικνυεται ξανα ως κορυφαιο ζητημα για τα συμφεροντα των ΗΠΑ. Η ανηκανη νυν ηγεσια της Ε.Ε. χωρις οραματα και σιωνιστικοκαθοδηγουμενη απεμπολει την Μεσογειακη της πραγματικοτητα, οπου η Μεση Ανατολη και η Βορεια Αφρικη αποτελουν μερος της γεωγραφιας και της ιστοριας της.

Ειναι τελειως ανηκανη να νοηση την αναγκαιοτητα της Ευρω-Αμερικανικης κοντρας στην περιοχη του πρωην Ανατολικου Ζητηματος, σε συνεχεια της Αμερικανο-Βρεττανικης κοντρας που αρχισε την 6 Απριλιου 1941 και εληξε με επικρατηση των Αμερικανων την 21 Απριλιου 1967.

Μεσα στο καμινι της παγκοσμιας οικονομικης κρισης ολος ο κοσμος αλλαζει. Κεκτημενα αιωνων ολοκληρων κατεδαφιζονται μεσα σε μια νυχτα. Η Ε.Ε. με την διαβρωμενη ηγεσια της ακολουθει κατω απο την γερμανικη κηδεμονια εναν δρομο του απολυταρχισμου και του εξευτελισμου της δημοκρατιας. Η εθνικη κυριαρχια, τα συνταγματα και τα ανθρωπινα δικαιωματα των κρατων της Ε.Ε. καταπατουνται στο ονομα της αντιμετωπισης μιας δημοσιονομικης κρισης για την οποια κανεις δεν μπορει να εξηγηση πως, απο που και γιατι ξεκινησε και που τελικα θα καταληξει.

Και μεσα σε ολα αυτα ο διεθνης πολιτικος σιωνισμος θελει και την ενταξη του Ισραηλ στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. !!! Δεν ειναι μονο αμερικανικοι οι κυκλοι που προωθουν την ως ανω ιδεα. Υπαρχουν τετοιοι κυκλοι και στην Ευρωπη. Λομπιστες στην Ουασσινγκτον και στις Βρυξελλες πιεζουν μελη του Κογκρεσου να παρακινησουν το ΝΑΤΟ να εξεταση την εισοδοως μελος της του Ισραηλ χωρις να περιμενει αυτο μια ευρεια συμφωνια ειρηνευσης στην Μεση Ανατολη. Στην περιπτωση αυτη το Ισραηλ θα ειχε το δικαιωμα να επικαλεστη το αρθρο 5 του καταστατικου του ΝΑΤΟ και να μεταβαλλη μελλοντικους της πολεμους στην περιοχη απο αραβο’ι’σραηλινους ‘η ιρανο’ι’σραηλινους σε παγκοσμιους.

Βρισκομαστε δηλαδη μπροστα σε μια σχιζοφρενικη κατασταση της Ε.Ε. με μια ανικανη ηγεσια που δεν εχει οραματα και δεν θελει να δη την αναδυομενη Ευρω-Αμερικανικη κοντρα στην περιοχη της Ε.Ε. σε συνεχεια της Αμερικανο-Βρεταννικης κοντρας αμεσως μετα το τελος του Β’ παγκοσμιου πολεμου.

Ουδεις μπορει να γνωριζη σημερα εαν μεσα απο την νεα κοντρα θα βρεθουμε ‘η οχι μεσα στον εφιαλτη της καταδυναστευσης μας απο τον διεθνη πολιτικο σιωνισμο. Η προκληση ειναι μεγιστη !

Γ. Θ. Χατξηθεοδωρου
Dimitris N. Adamopoulos
makrinitsa@hotmail.com

Βιβλιογραφια
1. Σαριδης Ε. «Υπαρχουν οι ΗΠΑ ;» Ιστοσελιδα Berlin-Athen.eu, 03.03.2011
2. Χατζηθεοδωρου Γ. «Η Γη κατω απο την σκια μιας νεας Ιερουσαλημ» Δαυλος αρ. 295, Οκτωβριος 2006, σ. 20207-20214
3. Χατζηθεοδωρου Γ. «Οι μη κυβερνητικες οργανωσεις (ΜΚΟ/ΝGOs) και οι διαμελιστες και συγκολλητες των κρατων με τα ορνια τους δρουν περιξ της Μεσογειου θαλασσης» Αναρτηθηκε απο τις Ιστοσελιδες arxaiaithomi.gr και Berlin-Athen.eu, την 03.03.2011
4. Γκαρωντυ Ρ. «Οι θεμελιωδεις μυθοι της ισραηλινης πολιτικης» Εκδοτης οικου-Βιβλιοπωλειου, Ιπποκρατους 65, 10680 Αθηναι, 2000
5. Σαριδης Ε. «Αποσταθεροποιηση με συστημα» Ιστοσελιδα Berlin-Athen.eu, 31.08.2010
6. Σαριδης Ε. «Ποιοι ελεγχουν το ΔΝΤ και τις κεντρικες τραπεζες σε ολον τον πλανητη». Ιστοσελιδα Berlin-Athen.eu, 16.08.2010
7. Σαριδης Ε. «Πατριωτικο κινημα ‘η Fasche Flag Operations ;» Ιστοσελιδα Berlin-Athen.eu, 20.02.2011
8. Chaziteodorou G. «Energieperspektiven der Welt von Morgen» Bergbau 3/94, S. 113-118
9. Χατζηθεοδωρου Γ. «Υδρογον....ανθρακες» Ιστοσελιδα «ksipnistere», 08.10.2010

Rubrik: Geopolitik/Γεωπολιτικη
15.12.11 von Georg Chaziteodorou/Dimitris N. Adamopoulos

πηγή
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου